VRMKR Wat we doen Blog

Wat we doen

juli 2020

Met een aantal rake klappen een mooi en krachtig logo uit de grond stampen

Zelfs in Corona tijd is het ons samen met onze nieuwe zakenrelatie Nico Goedhart van GPC gelukt!

 

De Coronatijd van de afgelopen maanden bracht ook voor Studio Vormekaar een aantal bijzondere situaties met zich mee. Het was natuurlijk al lastiger om fysieke afspraken te maken met bestaande zakenrelaties, maar gelukkig was dit via allerlei telefoon en videoverbindingen al snel goed te doen.

 

 

Nieuwe relaties benaderen daarentegen was echter een heel ander verhaal. Want het is toch gebruikelijk om eerst even kennis te maken de klant te zien te spreken en "ooit" kon je dan na een akkoord gewoon nog elkaar de hand schudden. Bij deze opdracht ging dat echter helemaal anders en was het zowel voor ons als voor Nico Goedhart van GPC even wennen om de zaken vooral op afstand met elkaar te regelen.

 

Aangezien zowel ikzelf als Nico uit hetzelfde mooie dorpje Gouderak komen kende we elkaar wel maar eigenlijk alleen van gezicht. Nico belde... hij had z.s.m. een logo nodig, want hij ging aan het einde van zijn lange carrière, dan toch echt voor zichzelf beginnen... en o ja, hij ging los van alle corona regels ook aan het eind van die week op vakantie...

 

Samen kregen we het Vormekaar!

Het was voor ons beide even schakelen maar dit moest hoe dan ook gaan lukken. Gelukkig maak ik normaal gesproken, naast de aantekeningen uit het kennismakingsgesprek, ook al gebruik van een digitale vragenlijst.

 

Deze kan de klant dan op zijn/haar gemak zelf invullen en zo hebben zowel wij als de klant zelf een goede basis briefing voor het gewenste ontwerp. Zo ook mailde ik het bestand naar Nico die er meteen enthousiast mee aan de slag ging.

 

Een geheel en uitgebreid ingevulde vragenlijst kreeg ik de volgende dag alweer in de mail. Soms kan de manier waarop een klant zelf dingen verwoord of uitlegd over zijn/haar kennis- of vakgebied mij als ontwerper meteen in de juiste richting sturen.

 

Aan de hand van de ingevulde vragenlijst konden wij een begroting maken voor het gewenste logo en een aantal eerste huisstijl uitingen zoals een visitekaartje en digitale handtekening voor onder de mail. Nadat ook hierop een "klap" was gegeven stuurde Nico ook nog een aantal eigen ruwe eigen ideetjes.

 

Het ruwe idee van de klant zelf... duidelijk maar nog te illustratief

 

 

Van illustratief idee, naar een eigentijds bedrijfslogo

Naast bovenstaande illstratieve ideetjes stuurde Nico ook een aantal zeer indrukwekkende foto's van bestaande projecten waaraan hij intesief had meegewerkt. Aan ons de taak om dit alles, de ingevulde vragenlijst, de eigen ideeën en de foto's om te bouwen naar een passend logo.

 

De invalshoek kwam al snel bij mij naar boven... alles wat Nico doet in zijn vak heeft te maken met het heiproces en dan vooral met de zware en specialistische projecten. Het brainstormen en schetsen kon beginnen. Naast een aantal andere ruwe schetsen sprak deze mij persoonlijk het meest aan...

 

Het gekozen schetsontwerp... basis idee teruggebracht naar simpelste vorm

 

 

Defintief akkoord vanuit de caravan

Nico zelf was inmiddels, samen met zijn vrouw, met de caravan in eigen land op vakantie. Via de mail en whatsapp hielden we elkaar op de hoogte en al snel waren we het eens over de gekozen richting. Met wat subtiele veranderingen qua kleuren en lettertypes kwamen we tot de definitieve versie.


Akkoord kwam via de laptop vanuit zijn caravan. Nico en zijn vrouw waren helemaal blij met hun nieuwe eigen bedrijfslogo. Ik kon hierdoor meteen verder met de uitwerking van de visitekaartjes en een aantal andere gwenste huisstijl uitingen.

 

Nu rest ons alleen nog de taak om het logo en de bedrijfsnaam er bij de zakenrelaties van Nico "in te stampen". Maar gezien Nico z'n jarenlange kennis en ervaring op het gebied van "heien" moet dat geen enkel probleem zijn.

 

Met gepaste trots presenteren wij... het logo (woord- en beeldmerk) van Goedhart Piling Consultancy (GPC).